eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plWiadomości › mikroPorady.pl

mikroPorady.pl - Pomoc w zarządzaniu mikro firmą

mikroPorady.pl dostarczają bezpłatne wsparcie na każdym etapie działalności gospodarczej, od podjęcia decyzji o prowadzeniu działalności gospodarczej aż do zamknięcia, przekształcenia lub zawieszenia.

Zawartość Serwisu ma różne powiązania: wzory dokumentów do pobrania, edytowania i samodzielnego dostosowania do własnych potrzeb (umowy i regulaminy w wielu wariantach i wersjach) są powiązane z rekomendacjami, poradami i instrukcjami.

Wzory dokumentów (Umowy i Regulaminy) oraz rekomendacje, porady i instrukcje można znaleźć zarówno w głównym menu serwisu jak też są przypisane merytorycznie do kategorii tematycznych:

• zakładanie i organizacja przedsiębiorstwa,
  • finanse, podatki, opłaty,
  • zatrudnienia i ubezpieczenia,
  • sprzedaż,
  • zarządzanie i regulacje,
  • działalność, uwarunkowania, formy.

Aby ułatwić korzystnie z dokumentów zostały one opatrzone dodatkowymi uwagami (np.U1,U2) i odniesieniami do orzecznictwa oraz komentarzy (np.KO1,KO2). Każda umowa i regulamin zawiera specjalny tutorial z instrukcją korzystania z dokumentu, która pozwoli na sprawną pracę z dokumentem.

Wszystkie treści przygotowywane są przez zespół prawników i ekspertów z dziedziny zarzadzania.

mikroPorady.pl to:

• ponad 1570 wyjaśnień, uwag, komentarzy prawnych i orzeczeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej
  • ponad 240 wzorów dokumentów w wielu wariantach i wersjach do natychmiastowego zastosowania do bezpłatnego pobrania,
  • ponad 90 rodzajów umów niezbędnych dla prowadzenia mikro i małej firmy, przydatnych na każdym etapie prowadzenia firmy,
  • ponad 400 rekomendacji, porad i instrukcji przygotowanych przez ekspertów z dziedziny prawa, zarządzania, marketingu i innych, uwzględniających specyfikę prowadzenia małej firmy,
  • ponad 65 kazusów obrazujących „przykłady z życia" na podstawie orzeczeń SN i NSA w sprawach gospodarczych dotyczących mikro firm,
  • ponad 300 wyjaśnień potrzebnych i niezbędnych pojęć, definicji,
  • prawie 46 000 zarejestrowanych użytkowników cotygodniowych bezpłatnych Biuletynów Aktualizacyjnych.

mikroPorady.pl zawierają treści dotyczące m.in. następujących zagadnień:

• rejestracja przedsiębiorcy - wybór formy,
  • uruchomienie przedsiębiorstwa - podstawowe regulacje wewnętrzne,
  • zatrudnianie - w tym umowa o prace sezonowe, w niepełnym wymiarze, na zlecenie, o dzieło,
  • wybór formy ksiąg rachunkowych/dokumentacji,
  • wybór opodatkowania,
  • ochrona i zarządzanie informacją, ochrona danych osobowych, tajemnicy przedsiębiorcy,
  • standardowe umowy w działalności,
  • marketing i promocja,
  • korzystanie z Internetu,
  • zarządzanie i administracja,
  • ubezpieczenia,
  • ściąganie wierzytelności, restrukturyzacja długu,
  • sądy polubowne, ugody, mediacja arbitraż,
  • postępowanie pojednawcze, uproszczone, nakaz zapłaty,
  • zawieszenie, likwidacja,
  • tytuły egzekucyjne, wykonawcze, egzekucje.

Wersja responsywna serwisu:

Serwis mikroPorady.pl jest responsywny, czyli dostosowany do różnych rozdzielczości ekranów, co pozwala na wygodne przeglądanie i korzystanie z serwisu na telefonach i tabletach.

Zalety - wygoda przeglądania, intuicyjny Interface, dostępność z dowolnego miejsca, w którym jest dostęp do Internetu, funkcjonalność serwisu na telefonie czy tablecie jest niemalże taka sama jak na komputerze.

Zawiera dostęp do wszystkich wzorów dokumentów i porad, umożliwia pobranie wzorów dokumentów i wyświetlenie ich w telefonie (z możliwością czytania uwag i komentarzy do dokumentu). Oferuje szybki dostęp do wyszukiwarki porad i wzorów dokumentów. Dostęp do wszystkich treści Serwisu jest bezpłatny i możliwy jedynie po zalogowaniu. Użytkownik zalogowany może dowolnie pobierać dostępne wzory, edytować i dostosowywać do potrzeb prowadzenia działalności gospodarczej.

Regulacje prawne:

Stan prawny dokumentów, ograniczenia prawne, ochrona praw autorskich i kwestie odpowiedzialności za korzystanie z Serwisu - zobacz Regulamin Serwisu ( https://mikroporady.pl/files/regulaminy/regulamin-serwisu.pdf )

Wymagania techniczne:

Przeglądarka internetowa Internet Explorer w wersji nie niższej niż 8.0, Firefox 3.X lub wyższy, Opera 10.x, Chrome 11.x lub wyższa, Safari 5.x
Rozdzielczość ekranu – min. 1024x800.
Do przeglądania dokumentów rekomendowany jest program Microsoft Word 2007 lub nowszy (można je również oglądać w dowolnym innym programie otwierającym pliki w formacie .docx. ale mogą pojawić się problemy z wyglądem dokumentów).

Kontakt – formularz mikroPorady.pl ( https://mikroporady.pl/kontakt )

Eksperci egospodarka.pl

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: