-
Jakie domowe przetwory robią Polacy? Ogórek kiszony rządzi w spiżarniach
... receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Trzy czwarte Polaków woli domowe przetwory niż te kupione w sklepie – wynika z najnowszego Barometru Providenta. Prawie 60 proc. robi je regularnie, co sezon lub prawie co sezon. Domowe przetwory cieszą się popularnością głównie dzięki smakowi i jakości. Dla ...
-
Stres - kiedy pomaga, a kiedy szkodzi? Jak stres wpływa na zdrowie i jak go kontrolować?
... kontroli. Styl życia, który buforuje stres Regularne posiłki oparte na prostych produktach, nawadnianie, zdrowy, aktywny styl życia. Mikroregeneracje w ciągu dnia: 60–90 sekund „pauz ciała” (rozciąganie, rozluźnienie szczęk i barków). Kiedy iść do specjalisty? Gdy objawy utrzymują się dłużej niż 4–6 tygodni, nasilają ...
-
Co działa, a co nie w komunikacji banków na Facebooku?
... wpisów dotyczyło kart płatniczych oraz aplikacji mobilnych. W tematach ogólnych najczęściej edukowano nt. bezpiecznego korzystania z kont internetowych oraz prezentowano promocje. Bezpieczeństwo: 60 postów Promocje, rabaty: 49 postów Wakacje: 42 posty (sezonowość – sierpień) Konkursy: 14 postów (ta kategoria wywołuje największe zaangażowanie) TOP ...
-
Bezpieczna żywność na co dzień. 5 kroków przeciw bakteriom i wirusom aby uniknąć zatruć pokarmowych
... ugotowanych dań w temperaturze pokojowej dłużej niż dwie godziny. Produkty łatwo się psujące przechowujmy w lodówce (poniżej 5°C), a gotowe potrawy utrzymujmy w cieple powyżej 60°C aż do podania. 5. Używajmy bezpiecznej żywności i wody Sięgajmy po wodę z pewnych źródeł i wybierajmy żywność odpowiednio przygotowaną, np. mleko pasteryzowane ...
-
Pokolenie Z: chętni do szybkiej zmiany pracy, ale niepewni swoich umiejętności
... Z rzadziej pracuje na pełny etat – w Polsce pracuje tak 48 proc. badanych z tej grupy, podczas gdy średnia dla wszystkich pokoleń to 60 proc., a wśród milenialsów i pokolenia X wynosi odpowiednio 71 proc. i 77 proc. Ten trend widać we wszystkich badanych krajach. Jednocześnie model jednego ...