-
ARSS: lokale gastronomiczne w 2009 r.
... , bowiem to w nich franczyzodawca musi przetestować koncept i zdobyć doświadczenie, za które później franczyzobiorcy skłonni będą zapłacić. Oto największe sieci restauracji casual dining, rozwijające się poprzez franczyzę i jedyne, które mają powyżej 10 jednostek, wg raportu ARSS: Licznie reprezentowany przez franczyzodawców jest także segment ...
-
Franczyza w Polsce: gastronomia 2012
... w Polsce można podzielić na siedem segmentów tj., Fast Food; Pizzerie; Casual dining; Zdrowa kuchnia; Kawiarnie, cukiernie, lodziarnie; Puby, kluby; Gastronomia dla ... . W pozostałych segmentach bez większych zmian. Najważniejszymi graczami na rynku restauracji casual dining pozostają marki z grupy Sphinx. Sytuacja jest jednak inna niż w ...
-
Piwa regionalne przyszłością branży
... . Nowy format gastronomiczny Zainteresowanie polskich konsumentów naturalnie ważonym piwem wysokiej jakości wykorzystują także restauratorzy. Synonimem piwa niepasteryzowanego połączonego z gastronomią typu casual dining jest wrocławski Spiż, istniejący od 1992 r. Przez wiele lat nie miał w Polsce konkurencji. Do tej chwili powstało zaledwie 21 ...
-
Centra handlowe przyszłości. Jak będzie wyglądał nowy wymiar zakupów?
... miejscem spotkań, w którym dzięki bogatej ofercie pozazakupowej, będą mogli spędzić cały dzień. Stąd inwestycje w rozbudowy stref gastronomicznych o m.in. ofertę casual dining i inwestycje w różnego rodzaju formaty rozrywkowe. Zakupy w zabytkowych przestrzeniach Wzrastająca świadomość polskich konsumentów i jej rosnący udział w życiu kulturalnym ...