-
Wydatki Polaków na jedzenie rosną
... wydaliśmy kolejne 52 mld zł. Za jedzenie w barach i restauracjach zapłaciliśmy 21 mld zł. Z raportu gazety wynika, że na jedzenie wydajemy coraz więcej - w ciągu roku wydatki wzrosły o ... . Wciąż jednak jedna czwarta wydatków Polaka przeznaczonych jest na jedzenie, obywatel bogatego państwa Unii Europejskiej przeznacza na ten cel kilkanaście procent ...
-
Jaki program lojalnościowy w restauracji i hotelu?
... rozumianej branży HoReCa wciąż stosowane są rzadziej niż w handlu. Restauracja, która kusi prezentami Jeśli w okolicy otwiera się restauracja, kawiarnia lub cukiernia, jest spora szansa, że ... sprawić, żeby zechciał wrócić – czy to osobiście, czy to zamawiając jedzenie z dowozem do domu. I właśnie tutaj znaczenia nabiera program lojalnościowy. Jak ...
-
Punkty gastronomiczne pod lupą Inspekcji Handlowej
... , bary mleczne, punkty fast food należące do sieci, placówki serwujące jedzenie w miejscach letniego i zimowego wypoczynku. Wybrano je losowo, na podstawie skarg konsumentów ... zamawiając posiłek w restauracji, zawierasz umowę. Klient jest zobowiązany do zapłaty, a restauracja do wykonania usługi zgodnie z umową. Jeśli niewłaściwie ją wykonano (np. ...
-
10 zaskakujących trendów w polskiej gastronomii
... wiele większego niż tylko wrażenia smakowo-zapachowe – zauważa. – W gastronomii chodzi nie tylko o jedzenie, ale o cały experience – podkreśla Piotr Staszczyński, twórca rodzinnej burgerowni ... kilka razy w tygodniu). W konsekwencji 55 proc. badanych uważa, że każda restauracja powinna oferować opcje wegetariańskie. Jednocześnie 25 proc. ankietowanych ...
-
Jak HoReCa walczy o doświadczenia konsumentów?
... Restauratorzy nie wahają się także włączyć sztuki i rzeczywistości wirtualnej, jak japońska restauracja Tree By Naked yoyogi park. W lokalu Zhen Wei Fang w Nowym ... stają się normą w amerykańskich punktach drive-through. Pozostałe przykłady pokazują, jak proste jedzenie na mieście zmieniło się w unikalne doświadczenie polegające np. na wyświetlaniu ...
-
Czy fast food rządzi? Gdzie Polacy zamawiają gotowe posiłki?
... w sposobie zamawiania jedzenia teraz względem czasu, kiedy punkty gastronomiczne były jeszcze zamknięte i serwowały tylko jedzenie na wynos, a podróże ograniczone. O ile w kwietniu tego roku tylko 22% respondentów zamawiało jedzenie na wynos bezpośrednio przychodząc do restauracji, o tyle teraz takie osoby stanowią 55%. Wcześniej dominującym ...
-
Drukowany obiad
... stosowane w Moto rozwiązania pozwalają podobno wynieść jedzenie ponad zwykłe napełnianie żołądka i skoncentrować na samym smaku. Oprócz nietypowych potraw liczy się też oprawa – Cantu obecnie dopracowuje rozwiązania pozwalające na lewitację posiłków. Wszak je się oczami... Ekstrawagancka restauracja z Chicago ma już podobno grono wielbicieli ...
-
Zwyczaje zakupowe Polaków
... Ważne są dla nich także dodatkowe funkcjonalności, takie jak kawiarnia, kino, restauracja, toalety czy dostęp do internetu. Ta grupa jako ulubiony ... w restauracjach miłośnicy jakości zwracają szczególną uwagę na czystość, świeżość, dobre jedzenie, a w sklepach na jakość materiałów i wzornictwo. Jako ulubione sklepy wymieniają punkty z kategorii ...
-
Gastronomia, czyli ważny element warszawskich biurowców
... minut. Co ciekawe, kobiety spędzają na nim więcej czasu niż mężczyźni. Nie jesteśmy też skorzy do zbyt wysokich wydatków na jedzenie w pracy – to najczęściej kwota pomiędzy 11 a 30 złotych (tak odpowiedziało 75% ankietowanych). Wybierając lokal pracownicy biurowców kierują się przede wszystkim ...


Ile kosztują tanie mieszkania w polskich metropoliach?