-
Firmy spożywcze czeka ciężki rok?
... , ryb i cukru. Producenci żywności uważają, że będzie raczej coraz lepiej, niż gorzej. Eksperci IERiGŻ przewidują, że przede ... cukru za spadki odpowiada głównie moda na zdrową żywność i redukcja cukru w takich produktach, jak np. soki owocowe. Coraz mniej kupujemy też ziemniaków, artykułów zbożowych (mąki i pieczywa), ryb i przetworów rybnych. Polacy ...
-
Spożywcze marki własne w 2011 roku
... Kontrolą objęto siedem grup produktów: mleczne, mięsne, rybne, przetwory owocowe i warzywne, miody, soki, wody, napoje bezalkoholowe oraz oliwy z oliwek. Przedsiębiorcy ... oznakowanie oliwy (8,4 proc.), miodu (5,1 proc.), przetworów mięsnych (4 proc.). Producenci nieprawidłowo informowali o dacie minimalnej trwałości produktu, podana przez ...
-
Ile pije statystyczny Polak?
... zł) pochłonął zakup napojów gazowanych. Na kolejnej pozycji uplasowały się soki, nektary i napoje owocowe (5,9 mld zł). Coraz większa dbałość o zdrowe odżywianie przełożyła się ... bezalkoholowych. W badaniu wzięły udział zarówno duże koncerny, jak również średni i mali producenci. Głównym celem raportu jest ukazanie kompleksowego obrazu trendów oraz ...
-
Luksusowe produkty żywnościowe okiem IH
... wypadły produkty suszone, soki i napoje bezalkoholowe, jaja spożywcze, miody, mięso ryby i przetwory rybne oraz przetwory owocowe i warzywne. Do najpoważniejszych ... .), czy informacji o szkodliwym wpływie ryby maślanej. Zdarzało się także, że producenci przypisywali swoim produktom lecznicze właściwości (np. „miód lipowy wykazuje działanie wykrztuśne, ...